در هنگام مه پاشی اگر مقدار کمی پارافین مایع خوراکی در آب پاش ریخته شود مناسبتر است، زیرا پارافین مایع براق کننده برگ است.
آفتاب: گیاهان آپارتمانی در هوای آلوده این روزها موجودات با ارزشی هستند که موجب میشوند تا محیط خانه سر سبز شده و همچنین انرژی مثبت در افراد شکل بگیرد که برای نگهداری مطلوب این گیاهان باید چهار نکته کلیدی را همواره رعایت کرد.
به گزارش فارس، استان قزوین از جمله شهرهای صنعتی کشور محسوب میشود که توجه به نگهداری گیاهان آپارتمانی در آن میتواند به سرسبز شدن محیط زندگی و افزایش روحیه کمک کند.
برخی خانوادهها به علت عدم آگاهی از نگهداری گیاهان آپارتمانی و نحوه تأمین نور، حرارت، رطوبت و غذای این گیاهان، موجب میشوند که طول عمر گیاه کوتاه شده و گیاه از بین برود.
پس ضروری است تا آموزش لازم به خانوادهها ارائه شود تا این چهار پارامتر مهم (نور، حرارت، رطوبت و غذا) را رعایت کنند و گیاهان آپارتمانی در سلامتی کامل باشد.
نور، نخستین پارامتری است که باید به آن توجه داشت و برای این منظور نباید همه گیاهان آپارتمانی را در یک مکان نگهداری کرد، زیرا گیاهان را از بابت موضوع نور به دو نوع گیاهان نور پسند و گیاهان سایه پسند تقسیم میشوند.
گیاهان نور پسند گروهی از گیاهان آپارتمانی هستند که گلدار بوده و برای آنکه گلهایشان باز شود باید در مکانی باشند که نور به آنها برسد، زیرا اگر نور کافی نداشته باشند، گلهایشان باز نشده و فقط رشد ساقهای خواهند داشت.
گیاهان نور پسند تعداد محدودی از گیاهان آپارتمانی را تشکیل میدهند، از گیاهان نور پسند میتوان به انواع شمعدانی، کالانکوئه و هور تانسیا اشاره کرد.
اما بیشتر گیاهان آپارتمانی سایه پسند هستند، زیرا این گیاهان همیشه سبز بوده و چون گل ندارند به نام گیاهان سایه پسند نام گرفتهاند.
میتوان این گیاهان را به گیاهان نیم سایه پسند و سایه پسند کامل دستهبندی کرد ولی بیشتر گیاهان آپارتمانی در گروه گیاهان نیم سایه پسند قرار میگیرند.
نکته قابل توجه در این گیاهان این است که باید نور مستقیم به آنها نتابد و نور غیر مستقیم داشته باشند، مکان این گیاهان باید طوری باشد که از پنجره کمی فاصله داشته باشند.
گیاهانی که در این گروه قرار میگیرند عبارتند از: کاج مطبق، لیندا، فیکوس، بنجامین، بنجامین آمستر، آکلونما، یوکا و غیره.
تعداد محدودی از گیاهان نیز گیاهان سایه پسند کامل هستند که عبارتند از: بامبو و کاکتوس.
پس باید توجه داشت در گلخانه منازل، گیاهان آپارتمانی را از بابت مقوله نور در یک مکان قرار نداد تا مشکلی برای گیاه پیش نیاید و گیاه در سلامتی کامل باشد به خصوص در قزوین که شرایط برای نگهداری هر دو نوع مهیا است.
حرارت دومین پارامتری است که مورد توجه قرار میگیرد و در این خصوص باید دمای گلخانه را طوری تنظیم کرد تا گیاهانی که در گلخانه قرار میگیرند از نظر دما در یک سطح باشند، زیرا دمای یک گیاه با گیاه دیگر متفاوت است و برخی گیاهان به حرارت پایین نیاز دارند و برخی دیگر به حرارت بالا نیاز دارند.
حداقل دمای مورد نیاز گیاه آپارتمانی، 5 درجه سانتی گراد و حداکثر 45 درجه سانتی گراد است، اما مناسبترین دما برای گیاه آپارتمانی بین 10 تا 40 درجه است.
گیاه آپارتمانی که تحمل دمای 5 درجه را دارد، یوکا است حتی این گیاه تحمل دمای 45 درجه را نیز دارد و میتواند در قزوین کاربرد زیادی داشته باشد چراکه در هر دمایی میتواند به زندگی خود ادامه دهد.
دمای مناسب برای بیشتر گیاهان آپارتمانی 10 تا 40 درجه سانتی گراد است که کاج مطبق، سانسی ویریا کاکتوس و آلوئه ورا نیز از این دستهاند.
پس باید دمای گلخانه را طوری تنظیم کرد که گیاهان آپارتمانی که در گلخانه قرار دارند، از نظر دما در یک سطح باشند.
رطوبت سومین پارامتری است که در نگهداری مطلوب گیاهان آپارتمانی مورد اهمیت است.
تأمین نیاز آبی گیاه به دو صورت است، مه پاشی و آبیاری؛ مه پاشی موضوعی است که حتماً خانوادهها باید مد نظر داشته باشند، این عمل یعنی اسپری کردن روی برگ گیاهان.
مه پاشی گیاهان باید یک روز در میان صورت گیرد و خاصیتی که مه پاشی دارد، این است که برگ به صورت سبز خوشرنگ و براق در میآید.
در هنگام مه پاشی اگر مقدار کمی پارافین مایع خوراکی در آب پاش ریخته شود مناسبتر است، زیرا پارافین مایع براق کننده برگ است.
آبیاری گیاه هفتهای یک بار صورت گیرد، اما بهتر است خاک گیاه آپارتمانی از بستر کاشتهای موجود که عبارتند از: پیت موس، کوکوپیت و کوکوموس پر شده باشد زیرا اگر خاک گلدان محتوی کوکوپیت باشد، بستر کاشت کوکوپیت به رنگ قهوهای روشن در آمده که هنگام آبیاری گیاه مفید است.
گیاهانی مثل پامچال و بنفشه آفریقائی همیشه باید خاکشان مرطوب باشد.
پس باید نیاز آبی گیاه آپارتمانی را همانطور که مطلوب آن گیاه است، تأمین کرد و برای این منظور پیش از هر چیز به نوع گیاه آپارتمانی خود پی برد.
غذا چهارمین پارامتری است که در نگهداری مفید گیاهان آپارتمانی مورد اهمیت است.
در ابتدا باید خاک گیاه آپارتمانی مناسب گیاه باشد، مناسبترین خاک، خاکی است سبک و غنی از مواد آلی که معروف است به بستر کاشت، باشد.
پس اگر گیاه آپارتمانی محتوی خاکبرگ باشد، حتماً باید خاک را تعویض کرد و برای تغذیه گیاه آپارتمانی از کودهای جامد، مایع و قلمی استفاده کرد.
معمولاً کود پاشی گیاه آپارتمانی بین یک هفته تا 10 روز صورت میگیرد.
پس باید خاک گیاه آپارتمانی، سبک و غنی از مواد آلی باشد و کود پاشی گیاه آپارتمانی فراموش نشود، چراکه تغذیه گیاه آپارتمانی از ضروریات به حساب میآید.